Re:Seminar, Prima Editie

[ad#Google Adsense]

Cum ti s-a parut prima editie Re:Seminar?

View Results

Loading ... Loading ...


Re:Seminar. Un titlu ca un reply. De fapt, daca stau sa ma gandesc tocmai pe asa ceva s-a pus accentul: pe feedback. In fond, o discutie, un seminar, se transforma cu usurinta in monolog daca nu exista o participare din partea publicului. Analizand numele, seminarul in sine nu este o dezbatere ci un raspuns offline la ceea ce s-a intamplat in online. Un online offline, daca vreti.
A fost prima editie si prima mea participare la un asemenea eveniment. Cu ocazia asta am aflat care sunt regulile principale in branding, ce inseamna un brand, cum se cladeste un brand. S-a plecat de la ideea ca TU esti brandul si ca doar tu ii poti influenta traiectoria.

Dar sa o luam cu inceputul.

Seminarul a fost organizat de eCostin – proiect sustinut prin www.reFresh.ro. Partenerii evenimentului au fost Orange concept store, PcWorld, HotCity.ro si zelist.ro. Locatia a fost oferita de unul dintre parteneri si anume Orange Concept Shop iar in ciuda muzicii data destul de tare, pot spune ca a fost chiar ok – poate putin neincapatoare pentru asistenta destul de numeroasa.

Invitatii la Re:Seminar au fost alesi pe spranceana (dap, am zis bine din moment ce fizic il caracterizeaza pe Costin) si anume:

Cristina “Joe” Popov, brand manager IBU ProTV
Cristina Chipurici, project manager monden.info
Alexandru Negrea aka Buddha, problogger eMag ProfitShare
Vali Petcu aka Zoso, problogger

Fetele au fost putin emotionate, microfonul s-a emotionat si el cand a intrat pe mana lui Adrian Ciubotaru, subiectele au ajuns la audienta si sper eu ca se vor vedea si primele rezultate printr-o calitate superioara a minimum 40 de bloguri.

cristina_popov_thumbCristina Popov adica Joe (daca as manca acel Joe si Cristina ar citi blogul asta in mod sigur ca ar incrunta macar o spranceana) a vorbit despre branding in general, despre asocierea cu alti bloggeri, despre importanta retelelor sociale si participarea la evenimente offline. Mi s-a parut ca abordeaza teme generale, aplicabile in orice industrie in ceea ce priveste produsul ca brand. Interventia a fost mai mult decat educativa, macar la nivel teoretic.

cristina_chipurici_thumbCristina Chipurici, adica Pyuric a continuat discutia Cristinei, a vorbit despre blogurile de nisa si importanta lor, despre cat de mult conteaza sa socializezi online, cat de important e sa participi la alte bloguri cu comentarii. In mod sigur are dreptate, e ca faza aia cu tipa care se plangea celei mai bune prietene ca nu are gagiu, dar nu iesea din casa sa cunoasca unul; pentru a cunoaste oameni, trebuie sa te lasi cunoscut, sa interactionezi si sa stii sa iti vinzi produsul, adica pe tine insuti.

alexandru_negrea_thumbAlexandru Negrea aka Buddha a fost si de o parte si de alta a fileului. A bombardat-o pe Joe cu intrebari (din cele primite la inscriere, probabil) si apoi si-a expus experienta de blogger audientei. Am retinut in special cele spuse despre evenimentele offline si participarea la acestea. M-a amuzat faptul ca in timp ce vorbea despre blogurile goale cu o gramada de poze si niciun text mai de doamne-ajuta, eu fotografiam de mama focului iar cand a inceput sa zica de bloggerii invitati gratis la evenimente cu plata care fie nu apar, fie isi petrec timpul pe afara fumand sau socializand, pe mine ma ardea buza de o tigara. 😀 Laser frate!
Totodata, a facut si un mic ghid de “Cum sa fii invitat la evenimente” si cred ca majoritatea se vor transforma in mici “stalkeri” in coada organizatorilor si companiilor aferente. Tot el a vorbit si despre ce NU se face la asemenea evenimente, punctand indeobste chestii de bun simt de genul: nu trebuie sa vorbesti exclusiv de tine, nu are rost sa bati vorbitorul la cap cu chestii prezentate in discursul tocmai tinut, nu actiona sub impulsul conflictului personal si cel mai important nu te ascunde intr-un colt al salii de unde nu vei putea fi remarcat.

vali_petcu_thumbVali Petcu aka Zoso a fost ca un al doilea moderator; a vorbit despre conflictele intre media si bloggeri, punctand mai exact pe pozele preluate de media de la bloggeri fara a pomeni sursele. S-a remarcat printr-un incident cu Adrian Ciubotaru, destul de funny de altfel. Nu stiu de ce am impresia ca acest conflict mocneste de ceva vreme. Adrian i-a reprosat lui Zoso ca nu printr-un limbaj licentios rasplateste audienta si ca cele spuse de el trebuie intr-un fel sa justifice cheltuielile pe cartela de metrou luata pana acolo. Zoso i-a oferit calatoria ramasa de pe cartela lui si i-a adus aminte de vremurile mai putin “traficate” ale lui, cand un simplu link pe blogul personal i-a adus lui Ciubotaru cateva mii de vizitatori. Usor, usor s-a definit si termenul de spike – adica un imbold limitat la trafic de cateva zile.

costinCostin a venit cu concluziile discutiei: Blogosfera nu exista! A venit cu print screenuri de pe trafic.ro cu bloguri din capitolul Asa nu! si a vorbit despre blogurile de nisa despre care aflam ca aduc parerea specialistului si datorita acestui lucru au caracter citabil.

Din pacate, timpul a fost destul de putin si a trebuit s-o uschim mai devreme decat am fi vrut, asa ca mi-am luat baibai de la Victor si de la sora lui geamana si-am tulit-o spre 69. Astept cu interes luna viitoare cea de-a doua editie.

[ad#Neogen 468×60]

About Cristi