Cosmote+Zapp = Love

[ad#Google Adsense]

In ce retea comentezi?

View Results

Loading ... Loading ...

Cica de-acum vom avea zapp pe cosmote! Hahaha…. adica un fel de senvis de paine cu paine.

Ashea! Ce stim despre Zapp? Ca e cel mai vechi operator de telefonie din Romania. Ce mai stim? Ca au fost lideri de piata o vreme in ceea ce priveste datele, ca detin o licenta CDMA si o licenta 3G. Ce stim despre Cosmote? Ca nu au o licenta 3G si ca sunt nuli la capitolul date pe mobil. E la mintea cocosului ca nu i-a interesat nicidecum numarul de clienti (o mana de oameni, de altfel ~370.000) ci doar arunce cu pisica alaturi de Romtelefon in concurenta.

Sa aruncam un ochi la clientela concurentei: Orange are vreo 10 milioane de utilizatori, Vodafone vreo 8 iar Cosmote se invarte pe la un milion. Castigul Cosmote e destul de consistent, e vorba de 23 de orase care au acoperire 3G si o infrastructura destul de bine pusa la punct in ceea ce priveste internetul mobil. Cu sprijinul Romtelecom mai mult ca sigur in scurt timp vor deveni lider de piata.

Cat a costat Zapp? Nici mai mult nici mai putin de 61 de bulioane. Un fleac, cu 6 mai mult decat valora casoiu’ ala care a luat foc din armeneasca. Bine, ar fi simplu sa scape doar cu atat. Cosmote a cumparat o data cu cele bune si pe cele rele. Adica datoriile. Si ca orice firma care se respecta, datoriile rosiorilor de la zapp se cifreaza pe undeva pe la 146 milioane, adica dublul si un pic al valorii lor de piata, ceea ce ne duce la o valoare totala de 207 milioane de euroi.

La prima vedere suma e mica, insa avand in vedere ca traim in Romania, taramul tuturor posibilitatilor, eu cred ca este riscant de mare. Intr-o tara in care functioneaza cu succes metoda pumnului indesat in gura si a banului in plic, nu ar trebui sa ne mire daca oficiul concurentei nu va sta cu mainile in san si va conditiona aceasta absortie de x chestii.; Acum depinde si de plic. De obicei, plicul mai mare are dreptate.

[ad#Neogen 468×60]

About Cristi