Ai fost la vot astazi?

[ad#Google Adsense]

Ca eu nu am fost. NU sunt un bun cetatean si sincer sa fiu nici nu ma intereseaza sa fiu. As putea sa incep sa ma plang aici de nedreptatile pe care multi le indura in tara asta si la fel de bine as putea sa jelesc (si poate pe buna dreptate) cat de inoperabil si infect este sistemul romanesc. Un sistem care a evoluat (sau poate involuat) dintr-un comunism precar intr-un capitalism schiop si desucheat; daca vreti voi, din caruta s-a vrut ferrari direct, fara a trece etapele intermediare; reusita, in schimb, well.. a fost un mosvich decapotabil, cu probleme la electromotor si caroseria ciuruita de lene. Nu ma intereseaza cine va conduce acest mosvich, chiar nu ma intereseaza; cert este ca tot noi ii vom plati benzina si consumabilele si chiar daca va reusi sa mai ajunga la destinatie de nenumarate ori, tot o rabla amarata ramane.

NU sunt un bun cetatean, nu mi-am exercitat dreptul civic si asta ma doare. Ma doare mentalitatea mea de soldat care preda armele si lipsa optimismului intr-un viitor mai bun. L-am votat pe Ilici, dintre doua rele – pe Isarescu, pentru apartenenta lui apolitica, pe Base pentru ca inca aveam o speranta si atat. Aici zic pas, ma opresc, ma dau la o parte cu palaria scoasa, dar zic pas. L-am urmarit pe net pe Crin Antonescu pentru ca tinerii inca necopti pun botul la schimbare. Sa vedem: am avut cheia, pedele-ul si acum avem un crin. Si toti promiteau o schimbare in bine. Nu spun ca n-ar fi fost o schimbare, dar singura sesizabila a fost doar de culoare politica. Si chiar nu ma intereseaza asta. La fel si cu Geona, Base sau mai stiu eu cine candideaza. Aceeasi Marie cu alta palarie. Base il ataca pe Crin, Crin pe Geona. Trioul perfect.

Nu sunt un bun cetatean, sunt un miserupist de prima clasa. Nu dau doi bani pe discursurile lor si nu ma mai impresioneaza cu nimic. Nu desconsider tara insa, avem un fond uman peste multi altii. Insa fondul asta e construit pe durere si insuficienta, pe grija zilei de maine si pe problemele nimicurilor casnice. Asta nu este un articol nici politic si nici civic. Nu ma intereseaza daca ai votat sau nu. Pentru mine alegerile astea au fost ca un craciun fara zapada, ca un craciun petrecut in hawaii acolo unde toate se rezuma la o ghirlanda in jurul gatului si la un hamac pe plaja. Ma bucur tare mult ca nu am televizor. Am scapat de mizeria de reportaje electorale, de dejectiile politicienilor si de infectia virala ce ne calca la fiecare 4 ani.

Ai fost la vot? Daca nu, te felicit. Nici tu nu esti un bun cetatean, esti la fel de sictirit ca si mine. Tie, iti inchin acest pahar de vin.

[ad#Neogen 468×60]

About Cristi