It’s all gone, Pete Tong (pentru ca… pitong!)

Pe bune daca nu se potriveste titlul cu contentul. Zau, zic! Adica sa ne intelegem, cand organizezi un eveniment de amploarea asta, ar trebui sa te asiguri ca totul va fi macar decent, daca nu ok.

Cu ceva vreme inainte de eveniment nu se pusese nimic la vanzare, organizatorii au optat pentru acces exclusivist, pe baza de invitatii. Ceea ce nu au luat ei in calcul a fost ca acele invitatii puteau cadea pe mana oricui, dar mai mult de atat, au legat acele invitatii de achizitia unui pachet de tigari (nu dau nume, ca se stie). Asa ca orice fumator, putea intra lejer la show platind uriasa suma de… 11 lei!
Urmatoarea greseala a fost si mai mare, si anume au scos in serie invitatiile cu pricina, ba chiar le-au recirculat. Invitatia era un card care se retinea la intrare; de acolo trecea catre hostesele Marlboro care le imparteau cumparatorilor. Asa ca in maximum jumatate de ora de la deschidere sfera era plina ochi si lumea se imbulzea dezamagita la coada de la poarta. Foarte multi cu invitatii au ramas pe-afara asteptand sa se faca loc dar majoritatea dintre ei au plecat cu coada intre picioare. Nu stiu ce s-a vrut a se demonstra prin distribuirea aiuristica a invitatiilor, eventual demonstratia ca si la noi sta in picioare conceptul de SOLD OUT in cazul cluburilor.
Dupa o ora de stat la coada cu pricina am reusit si noi sa intram. Atmosfera de acolo era rece, lumea era in expectativa parca, se astepta un Pete Tong, personaj de film. Sfera arata bine pe interior, proiectiile erau destul de bine facute, jocurile de lumini insa aproape dezamagitoare: lasere inexistente (sau prea putin prezente), stroboscoape nicidecum. Preturile era bineinteles scoase din cluburi de fite: 9 lei berea la 0,33, un redbull cu jegermeister 27 de lei, cu alte cuvinte locul potrivit in care vii baut de-acasa, mai ales daca tii ritmul pana la orele diminetii 🙂
Pe undeva pe la ora 2 noaptea a inceput sa se mai rareasca aglomeratia, iar interiorul a devenit suportabil. Dj Raoul a facut warm up-ul lui Pete Tong, insa si el a fost in media celor intamplate: oarecum lamentabil. Dupa cateva nepotriviri de BPM si cateva pauze intre melodii (da, chiar a mixat) si-a adus aminte ca e DJ profesionist si a inceput sa isi revina. Probabil ca anuntul facut de organizatori il pusese deja in postura de one man show si trebuia sa isi respecte statutul.
Spun one man show pentru ca… pitong nu a aparut. Am citit stirea pe Twitter inainte de anuntul organizatorilor si am imprastiat-o in grupuletul cu care eram. Toti ascultau neincrezatori, le-am dat telefonul sa se holbeze si chiar si-asa stateau pe ganduri. Le-am spus ca Twitter este un fel de radio sant in timp real si ca pana si telefonul se misca mai in reluare. I-a convins definitiv anuntul organizatorilor care baguiau ceva de un avion care a aterizat la Bucale in loc sa aterizeze la Cluj. Pe situl lui Pete Tong nici o veste si Clujul chiar nu era specificat in lista concertelor. Cu toate astea, mi-e greu sa cred ca Philip Morris s-ar preta la astfel de dume si ca declaratiile de presa au macar un sambure de adevar.
Nu, nu am vazut filmul care poarta numele din titlu, dar dupa evenimentul asta ma tenteaza sa ma uit la el. Asta daca nu am sa adorm ca la Shutter Island sau Unglorious Bastards. 😛
Ah.. si animatorii/animatoarele erau lame. 🙂

Am apucat sa fac vreo doua poze, le thumbnailez dedesubt. Tot acolo am sa asez si filmuletul cu pitong, in cazul in care nu l-ati vazut pana acum. 🙂

Pentru ca… pitong

Trailer It’s all gone, Pete Tong

Tags: , ,

About Cristi