Daca micii ar creste in pom

Daca micii ar creste in pom am fi cu totii vegetarieni. Pe bune! Adica, stai frumos la umbra unui mic si din cand in cand mai intinzi mana si-l culegi. Il dai prin ceva mustar si spleah, il infunzi pe gatlej. Hai sa ne imaginam o Romanie plina de micofili, in curtea fiecarui roman creste arborele de mic, bineinteles pe sortimente: mici de vita, oaie, de porc, cu carne mixta, ba chiar si mici de capra. Biologi din toate colturile lumii au venit sa vada minunea, au studiat si parastudiat si si-au dat seama ca doar aici, intre hotarele acestei tari est europene creste arborele de mici. Romania devine peste noapte unic exportator, productia la hectar e de domeniul fantasticului, economia isi revine, turismul infloreste, romanul se satura, toata lumea fericita.
Si totusi, celelalte tari devin invidioase pe succesul Romaniei si incearca sa fure acest produs aducator de minuni. Si dupa ce AlCaeda, CIA, KGB si chiar Mossad si-a trimis agentii sa aduca macar un rasad, primul ministru a luat o decizie mirobolanta: “De astazi, vom imparti secretul cresterii micilor cu toata lumea.” Si a daruit el cu manutele alea mici ale lui cate un rasad pentru fiecare natiune. Fiecare tara a inceput sa investeasca in arborele saturator si toti si-au facut plantatii de mici. Ceea ce nu stiau ei, e ca arborele de mici nu creste asa… cu una cu doua. Iti trebuie suflu de roman, iti trebuie inima curata si mai important ingredientul minune: maneaua. Multe culturi s-au uscat inca din lastar, altele s-au vestejit iar cele care au rodit, ei bine in loc de mici au facut laxative.
Dupa cativa ani de productie miculiana, Romania devine una din superputerile europei. Detinem intr-adevar leacul foametei mondiale. Rwanda, Haiti si alte tari subdezvoltate si-au reveni si au iesit din rangul tarilor de mana a treia datorita donatiilor romanesti. Boc a crescut cu 20 de cm in inaltime (se pare ca prin genetica, s-a portat o gena a cresterii in fruct, inventandu-se lungomicul – un hibrid), lui Base i-a crescut parul iar acum il poarta prins in coada iar Ebei, ei bine Ebei i-a crescut altceva, dar nu se vede cu ochiul liber. Alina Plugaru a declarat oficial ca datorita micilor antisex este iarasi virgina, Bote si-a facut plantatie miculifera si a renuntat la lumea modei. Fotbalul se joaca pe mici, iar pe podiumul Formulei 1 castigatorii se stropesc cu bere si baga unul dupa altul micii cu mustar fabricati in Romania.

Dupa o vreme, a aparut o problema. Romanii dezamagiti ca micii nu cresc direct fierbinti pe ramuri au protestat impotriva mamei naturi dand foc la unison culturilor micofile.

Tags: , ,

About Cristi