Cum sa raspunzi la SMS-urile tip de Craciun/Anul Nou

Craciunul asta am ramas fara ingerasi de pus in semeseuri, i-au consumat oamenii in mesajele lor de Craciun. Sa ne intelegem, nu sunt impotriva mesajelor scrise de Craciun, doar impotriva mesajelor tip cliseu, lungi, nepersonalizate si spectaculoase prin continut si trimise gen mass la toata agenda.
Asadar, am decis sa fac un experiment, si-asa nu aveam ceva mai bun de facut. 😀
Am hotarat sa imi sun toti cunoscutii din agenda si sa ii colind. Bine, colindat la figurat, ca nici un telefon nu ar suporta vocea mea de “primadon” expirat inainte de portativ. Am inceput colindatul pe la 16:30 si cu chiu cu vai am reusit sa termin inainte de miezul noptii. Intr-adevar, am doua agende diferite. Intr-adevar, nu m-am zgarcit la urari. Intr-adevar, a durat al dracului de mult si nu cred ca am sa mai repet figura prea curand.
Ce e de facut totusi in momentul in care cel apelat nu iti raspunde? Ii trimiti un semese? Well… da! In cazul in care mi-era prieten apropiat, scriam un mesaj personalizat in care sa-i spun de bine, mai ales ca nu mi-a raspuns la telefon. In cazul in care apropierea nu era punctul nostru comun, ii tranteam un clasic Craciun Fericit blabla.
In cazul in care primiti si de revelion mesaje fantastice, trimiteti-le inapoi un text care nu are nici cea mai mica legatura cu subiectul semeseului. 🙂

Hai sa luam cateva exemple:

Tu esti o EA.

Scenariul 1:
Il cheama Ionel, nu l-ai mai vazut de vreo 5-6 ani, l-ai cunoscut la o petrecere fiind verisorul din alt oras al prietenului tau de atunci. Ati chefuit impreuna, v-ati distrat si ca intre “rubedenii” i-ai dat numarul tau de telefon. De atunci, de Sarbatori, el iti trimite un sms extrafantastic plin cu ingerasi, lumina si speranta. Ce e de facut?

Solutii:
a) stergi semeseul imediat ce il primesti, sa aiba loc celelalte zeci de mesaje
b) ii dai si tu unul la fel de melodramatic
c) ii trimiti si tu unul in care ii transmiti ca te-ai mutat in Noua Zeelanda si ii dai numarul de telefon de acolo sa te ureze in viitor.

Scenariul 2:
Mache a fost un accident din facultate, te-ai combinat cu el la plezneala intr-un club dupa mai multe pahare. De fapt, e mult spus combinat, l-ai lasat sa te duca acasa si sa te pupe pe obraz. Din politete, ai facut greseala sa-i dai numarul de telefon. Trecut peste drama de parasit cu greu, iti trimite de ani buni mesaje in momente cheie.

Solutii:
a) ignori mesajele de fiecare data cand vezi expeditorul pe care oricum il ai in agenda trecut cu NU RASPUNDE!!!
b) ii canti in struna, trimitandu-i mesaje la fel de seci de sarbatori (doar un admirator in plus nu are cu ce sa iti strice)
c) ii trimiti inapoi un semese prin care ii exprimi frustrarea ta ca nu are cine sa stea de craciun cu cei trei copii ai tai, ca esti super disperata sa il vezi acum dupa 5-6 ani. ii transmiti printre sughituri ca speri sa nu il deranjeze cele 30 de kilograme in plus luate dupa nasteri, sotul betiv si bataus dar si celelalte probleme (si aici devii putin misterioasa, doar nu vrei sa ii descarci totul din prima?!)

Tu esti un EL.

Scenariul 1
Leontina e o fosta colega de facultate. Era nerdy style, dar ati inclus-o in gasca voastra pentru ca era disponibila mai tot timpul si va dadea sa copiati la examene. In fiecare an iti trimite acelasi sms, ma rog acelasi gen. Dragut din partea ei, daca adresarea nu ar fi atat de dulcegarioasa. 😀

Solutii:
a) nu te intereseaza tonul sms-ului, mesajul conteaza. ce daca este identic cu cele primite de Silviu, Dorin, Radu si Manole? gestul conteaza.
b) cauti pe google “cele mai tari mesaje de craciun” si ii dai reply
c) ii trimiti un mesaj in care o rogi sa iti trimita prin posta la o adresa fictiva materiale pentru examenul la o materie dificila. ii spui ca ti-ai dedicat viata studiului si ca nu ai timp de petrecut sarbatorile, dar ai aprecia daca ar face pentru tine vreo doua research-uri, trei proiecte si sa se duca sa le predea ea singura pe numele tau.

Scenariul 2
Pe Amarela ai cunoscut-o la un chef si dupa mai multe beri ai vazut-o frumoasa. Ea a crezut in tine, iar tu, un nenorocit ai dezamagit-o. Bine, si acum recunoaste ca ai dezamagit-o cel mai bine dintre toti barbatii de dinainte, doar ai fost singurul care a facut-o sa aiba multiple satisfactii inlantuite in decursul a cateva ore.

Solutii:
a) ce sa le faci? toate sunt la fel… delete – ok – exit
b) faci eforturi sa iti aduci aminte cine e, citesti mesajul si te chinui sa iti amintesti figura ei
c) ii dai un sms prin care spui ca l-ai descoperit pe Dumnezeu si ca te vei calugari. si ii mai transmiti ca iti pare nespus de rau ca ai gasit adevarul suprem abia acum, in inchisoare.

Tu cum reactionezi la astfel de mesaje? 🙂

Tags: , ,

About Cristi