Geniul are efecte secundare

Ma gandeam cum ar fi sa ma duc la doctor si asta sa ma ia in balon, sa faca misto de mine si sa nu stiu exact daca e pe bune sau nu. Eu sa vin cu o inflamatie intestinala si el sa imi recomande o tigara pe zi, sau te miri ce alte terapii neconventionale. Serialul asta imi aduce aminte intr-un fel chiar de doctorul meu, dar pe departe Dr.Sava nu are cinismul si abordarea acestui Dr.House, de care incerc sa va povestesc in continuare.

Serialul a inceput prin 2004 dar eu l-am descoperit abia acum. Intamplator, as putea spune, pentru ca televizorul nu este punctul meu forte 😀 Schimband posturile pentru a gasi un calup de stiri, am remarcat o scena in care Alisson, doctorita din echipa lui, ii facea un masaj la picior, iar toti cei care intrau credeau ca este vorba de un oral si dadeau sa iasa. Am urmarit episodul pana la finalul lui si umorul situatiilor, abordarea lui House versus pacienti si subiectele atipice filmelor cu doctori m-au facut sa mai vreau. Si l-am luat pe tot, pana la seria a cincea inclusiv.

Cineva, cu ceva vreme in urma, mi l-a recomadat, dar tot ce am putut gandi a fost “Oh, nu alt fel de spital de urgenta!”. Ce ma face sa il recomand si eu mai departe este chiar personajul principal, un individ nepoliticos, arogant, cinic, mizantrop, un om dificil si controversat, care nu are incredere in nimeni, cu atat mai putin in pacientii lui. Desi comportamentul lui atinge adesea limitele antisocialului, House este un diagnostician genial a carui gandire neconventionala si instincte fara cusur ii aduc respect din partea tuturor celor care il cunosc. Un specialist in boli infectioase, el se initiaza in provocarea de a rezolva si a pune cap la cap problemele pacientilor pentru a salva vietile lor.

In spatele jargonului medical (doar este film cu doctori, nu?), gasim insa un serial despre relatiile dintre oameni si felul in care acestia evolueaza. Mi-a placut faza cu tipul care a primit ca tratament bomboane de la automat in recipient de medicamente si s-a intors pentru un refill dupa ceva vreme.

Ar fi foarte multe de spus despre acest serial, dar chiar nu vreau sa va rapesc placerea de a-l viziona. 🙂

[ad#Google Adsense]

[ad#Google Adsense]

About Cristi