Congresul National de Salsa – Impresii dupa prima zi

Zilele astea m-au purtat picioarele (adica nu picioarele, ci autocarul) la Congresul National de Salsa de la Brasov. Evenimentul asta aduce impreuna cei mai multi dansatori de salsa, scolile de dans cele mai scoli de dans, spectacolele cele mai spectacole si workshopurile cele mai workshopuri. 🙂 Am sa ma pastrez in stilul meu si nu am sa dau amanunte legate de participanti etc, pentru ca din cei aproximativ 1500, e imposibil sa nu mai gasiti si pe alte pagini chestiile astea descriptive pe care eu le urasc cel mai mult – indexeaza nea gugle suficient, incat sa descoperiti voi restul de detalii.

Asadar, am incercat azi dimineata sa imi updatez ceva impresii direct de pe telefonul mobil pe facebook, dar din pacate, mura neagra nu stie sa trimita decat mesaje de maximum 450 de caractere la cartea cu fata. Asa ca am coborat in camera de fumegatori, mi-am tras o cafea in fata, am deschis laptopul si am pus-o de-o noua intrare de blog, ca si-asa am cam somat in ultima vreme. Pozele, din motive clare de lene, nu le-am descarcat, asa ca o sa sa cand oi mai avea chef.

In linii mari ce s-a intamplat aseara:

1. Si eu obosesc, chiar nu voiam sa scriu asta pe blog (cine a scris asta???)
2. Dupa o zi de lucru, un drum obositor de 5-6 ore cu autocarul (de ce drac’ n-am luat masina???) si inca vreo 3-4 ore de impiciorit la show-uri am decis sa inchin drapelul pentru a-l flutura mai abitir la workshopurile si evenimentele de astazi.
Deschid paranteza: a fost un concurs de salsa aseara (Jack&Jill): dragut – dar putin superficial din punctul meu de vedere. Castigatorii au primit in principal fullpass-uri la evenimente de salsa: festivalul din vara de la vama veche, un festival din franta si parca la unul din state. Dragut, avand in vedere ca full pass-urile respective cuprindeau pe langa intrarea gratuita la toate evenimentele (party-uri, workshopuri) si cazare gratuita.
Coregrafiile la showurile de dupa concurs au fost destul de lucrate, costumele si miscarile in ritm latino, brunetele fierbinti si organizarea impecabila au asigurat publicului un spectacol pe cinste.
Inchid paranteza. 🙂
3. Fereasca nea doamne sa platesti de 4 stele la Aro Palace si sa speri sa obtii conditii de 4 stele. Noi am platit pentru 2 stele si am beneficiat de putin mai mult. Asteptarile, in schimb, s-au spanzurat de reteaua lor wireless impartasita dar fara spovedanie si de gandacul care s-a sinucis azi dimineata sub papucul meu in baie. Si mai multe carcoteli de genul asta nu veti vedea, pentru ca nu am venit s-o lalai in praful lasat in urma de-un aro la relanti.
4. Programul de azi este aproape maratonic: workshopuri de la 10:30 la 17:50, poze de grup, showuri, showuri si salsa party.
5. Tocmai ce am terminat de baut cafeaua.
6. Festivalul e transmis live prin facebook, imediat si linkul. Asa ca, daca vreti sa ma ofticati, be my guest. Click, click, click!
7. Workshopurile la care vreau sa particip astazi:

10:30-11:20 Mania Latina (Alexandra&Laur) – PW on 1
11:30-12:20 Salsa with Attitude (Razvan) – Guaguanco
12:30-13:20 Feeling Dance (Sonia&Cristi) – Spinning on pw on 1
13:30-14:20 Salsa Encanto (Vlad) – Man Styling
14:30-15:20 WABL (Wilmark) – surprise WS
16:00-16:50 Salsa friends (Georgiana&Marian) – pw on 1
17:00-17:50 Venus Dance School (Luana&Mihai) – bachata

and that’s it!

Pana la urmatorul post, cel mai probabil de la micul dejun de maine, mai zic doar atat: Un, dos, tres, salsa!

Tags: ,

About Cristi