Who needs Cupid after all?

Cupidon. Cupid, Eros, Amor. Same shit, same ideea. Aceasi Marie cu alta palarie. Sau hai sa zic acelasi Marin cu-acelasi tupeu fin.

Inca un dracusor inventat pentru a condimenta povestile cu zei si zeite, ati spune. Ce nu stie toata lumea este ca in mitologia greaca, Eros asta a fost unul din zeii primordiali. Gata, va spun si povestea lui si sarim peste capitolul mitologie, trecem simplu la ceea ce stim noi romanii sa facem cel mai bine. Nu, nu fotbal si politica, asta se aplica barbatilor ci sa carcotim. Barfa intra mai nou si in apanajul barbatilor, dar carcoteala… hehe, carcoteala este mai presus de barfa pentru ca emana din frustrari mai adanci si doar atins bine de ceva ce te bantuie, o poti scoate de calitate. Cum eu sunt mereu atins, puteti trage cu usurinta concluziile.

Toti il vad pe Cupidon asta ca pe un prunc inaripat, cu tolba de sageti plina in spate, cu un arcursor pregatit tot timpul si cu un zambet prea libidinos pentru varsta lui. Cine isi fura vreo sageata, se indragosteste instant. Cam asta reprezinta Cupidon in “mitologia moderna” – slava domnului, homo sapiens contemporan inca mai acorda calitati supranaturale si inca mai cauta irealul in spatele povestilor.

Mitologic vorbind, Cupidon asta e fiul Afroditei iar povestea tesuta de Apuleius in jurul lui, poate batea Titanicul ca drama si poveste de dragoste in acelasi timp. Afrodita asta era foarte frumoasa, dar ca si mama Albei ca Zapada, nu suporta ideea ca o muritoare de rand sa o intreaca-n frumusete. Asa ca a hotarat sa o pedepseasca pe Psyche, nesimtita care si-a permis sa arate mai bine ca ea. Zis si facut, l-a trimis pe fi-su’, adica pe Cupidon asta, sa o sageteze pentru a se indragosti de cel mai bocciu om de pe planeta inca insuficient populata (hihi). Numai ca Cupidon, speriat de frumusetea asteaia, a folosit in mod eronat aparatura din dotare si s-a zgariat intr-un din sagetile trimise catre pisi. Si logic, s-a indragostit lulea. Si de-atata indragosteala, a lasat-o moarta (nu pe ea) si a abandonat sarcinile de serviciu – suna hasereste, da’ asa si trebuia.

O sa continuu cu scena doi in care povestesc despre gagica asta buna, care suparata ca nu gaseste niciun printisor mai pestrit (deh, nu era seria 5 pe-atunci) si presata de ingrijorarea parintilor ca desi e top model nu o vrea nimeni de soata, se duce sa vorbeasca cu un oracol si afla ca doar de un zeu se poate indragosti. Asa ca se duce si ea la munte cu gasca si de-acolo vine unu’ cu un Lincoln Zefir
(aka zeul Zefir) si o duce la vila lui Cupidon asta. Acolo, se marita cu el daaaaar! pentru ca asta lucra de cu ziua pana-n seara, nu avea voie sa il vada la fata si toata actiunea se intampla pe intuneric. (cunosc multe femei care vor doar pe intuneric, cred totusi ca Eros asta s-a orientat gresit). Ea, curioasa, bineinteles. Sfatuita de surorile ei (ce naspa cand se baga altii) – care credeau ca tipu’ cu pricina e un monstralau dragut- aprinde o torta sa-i vada aratarea, dar o picatura de ulei pica pe Cupidache si il trezeste. Va dati seama ce scandal a iesit in miez de noapte (apropos, cine mai doarme la 12 noaptea in vremurile noastre???) asa ca baiatu’ a disparut. Asta terminata de frumusetea lui, a inceput sa boceasca si sa dus plangand la soacra-sa, cerandu-i ajutorul. Nu am sa mai intru in detalii, ca se lungeste prea mult postul asa ca am sa va zic pe scurt ce s-a mai intamplat. Afrodita a supus-o unor incercari foarte grele, dar cu ceva ajutor Psyche a reusit sa le treaca. In final, Afrodita a trimis-o in Infern, ca sa ceara de la Persefona un pic din frumusetea sa; gagigica a primit un sipet dar si porunca sa nu il deschida. Si cum curiozitatea a ucis pisica, asa si continutul sipetului a ucis-o pe Psyche asta. Si ca orice barbat care realizeaza ce a avut doar dupa ce a pierdut chestia respectiva, Ramazzoti al nostru, s-a dus miorlaind la Zeus ca isi vrea jucaria inapoi. Si Zeus o face p-asta nemuritoare si au trait fericiti pana la adanci batraneti. Ah, stai asa ca erau nemuritori. Reformulez: Si au trait bine!!! 🙂 Ba chiar au coprodus si un plod: Voluptas, zeul voluptatii.

Ma rog, postul asta ar fi trebuit pus in vreo 3 saptamani, ca raspuns la sarbatoarea nou inventata Ziua Valentinelor. Dar pentru ca nu mai am intrari de blog pe anul asta si pentru ca mi-e teribil de lene sa fac plugin-ul de picasa sa mearga si sa atasez pozele de la revelion, am sa il postez acum. Si pentru Valentine’s va trebui oricum sa pun un articol legat de sarbatoarea cu pricina. Pai cum sa pierd prilejul sa mai rad putin de americani? 🙂

Whatever. Acum ca stiti ce si cum: Cine dracului are nevoie de Cupidon?

About Cristi