Viata in alb si negru

Pentru barbati culorile sunt deosebit de simple. De exemplu: noi avem negru, alb, verde, albastru, rosu si galben. Restul sunt niste detalii care ne fac viata mai complicata. Esti cu ea la Mall si iti spune: “Pui, crezi ca mi-ar sta bine cu nuanta asta de carneol. Sau ar merge ceva mai fad?”. Cu un nod in gat, deschizi gura dar nu iese decat un gârâit nefiresc; singura carne pe care ti-o poti imagina la ora aia e un meniu de 5 crispy de la KFC, dar si ala e prea mult, doar pisi iti impune cura sa scapi de burta aia de gravid in care ai investit baxuri intregi de bere. Nici nu procesezi prea bine informatia ca bombardamentul continua: “Am gasit ceva in coral, dar parca as avea nevoie un strop de viu. Uite, ce zici de azuriul asta, se potriveste cu ochii mei.” Aici se leaga ceva parca. Inchizi gura, te luminezi brusc la fata, belesti ochii la ochii ei si zici. “Ca bine zici iubita, ai cei mai frumosi ochi pe care i-am vazut vreodata.” Ea te pupa adanc, tremura impresionata si duce articolul la casa, aproape satisfacuta. In ziua respectiva vei avea si KFC, bere la meci si cu putina sansa un blow job de calitate.
Spectrul culorilor este cred infinit, dar intotdeauna o sa se gaseasca un link spre o alta nuanta. Rosul va avea peste mia de rubedenii, verdele va fi suzeran prin multitudinea de tente iar albastrul, well… albastrul va avea mai mult ca sigur castig de cauza pentru ca are atat de multe conexiuni cu lumea inconjuratoare. Un barbat probabil va inventa un tabel gen Mendeleev si de fiecare data cand vom merge la cumparaturi cu ele, il vom ascunde la indemana pentru a ne consulta in caz de probleme.
Imi imaginam odata cum ar fi lumea in alb si negru. Simpla, cred. Trandafirii ar fi negri si ar mirosi probabil ca orice alta floare neagra; la semafor am trece pe lampa trei, am pune frana pe lampa unu si am calca-o pe lampa mijlocie. Cerul ar fi de un alb spalacit iar soarele ar oscila intre un negru sters si un alb apasat.
Nu imi pot imagina ca ar exista cineva care sa strice si scena asta. Griul! Nu, in lumea mea monocolora nu va exista gri si nici o alta nuanta. Alb si negru nu sunt culori, sunt doar personificari ale materiei, prelucrate de mintea mea avida de diferit. Vor fi doar doua rase: alb si negru. Vom bea apa alba, vom respira aer alb. Vom iubi alb, vom plange negru dar vom visa in culori. Si nu vom sti ca sunt culori pentru ca nu exista.

Si de la doghousediaries prin intermediul lui Teo, fara numar!

Tags: ,

About Cristi