Remake: Goana dupa casa II – Dana si Marius

[ad#Google Adsense]
17 februarie, ultima frontiera – sa parafrazez un generic de film. Nu as fi departe de adevar, intrucat pe 17 se aleg castigatorii concursului cu tema din titlu, dupa mai mult de 4 luni de goana nebuna in cautarea unui loc al lor, care sa ii caracterizeze, sa ii reprezinte. Am tot vorbit despre concursul asta nebun si m-am simtit si eu la randul meu concurent, intr-o companie destul de selecta – Victor Kapra, Dorin Boerescu, Viorel Copolovici, Bobby Voicu, Roxana Radu, Cristian Manafu, Cristian Dorombach, Dragos Stanca si Cristian China. Si desi am cam lipsit de la actiunile derulate pe marginea proiectului, tin sa spun ca am castigat doi prieteni: Dana si Marius. Si avand in vedere ca eu eram deja doctor in prima casa, m-am comportat si ca sfatuitor imobiliar, dar am jucat si rolul de coach blogger ce imi fusese repartizat. Printr-un concurs de coincidente am descoperit ca aveam multe in comun si intr-un weekend am reusit chiar sa bem o cafea, pe undeva prin cartierul pe care l-am impartit ca vecini cu ceva vreme in urma.

In linii mari, de-a lungul campaniei, au avut urmatoarele realizari (le iau cu liniuta de la capat, pentru a le putea urmari mai usor):

– S-au remarcat printr-o structura foarte usor de urmarit a mesajului, preluata si de catre ceilalti concurenti in posturile lor. Au fost, daca vreti, modelul dupa care s-au luat ceilalti la nivel de comunicare mediatica pe paginile boardului de discutii sustinut de Imopedia.
– Au invatat din mers, putin cate putin, aratand deschidere fata de toti cei care le-au scris – Au mers pe principiul “orice critica aduce un plus de valoare”, dupa cum insusi Marius recunostea. Nu cred ca exista participant in discutie care sa nu fi primit vreun raspuns la mesajele postate acolo.
– Au oferit atat informatii despre cautari cat si despre viata lor in tot acest timp. Si chestia asta o spune chiar mesajul lor de intampinare, destul de personal care te loveste prin sinceritatea cursiva si inocenta trairii:

Din momentul in care am venit in Bucuresti la facultate, toamna anului 2003, in fiecare an schimbam locul unde stateam cu chirie. Acum am terminat amandoi, atat studiile universitare, cat si pe cele de masterat. La finalul anului trecut, am gasit o garsoniera (tot in chirie, bineinteles) unde am convenit cu proprietarii sa stam o perioada mult mai lunga.

Pe 1 septembrie am primit un preaviz din partea acestora cu rugamintea sa ne mutam pana in ianuarie 2010. Ce-i drept, este cel mai mare preaviz pe care l-am primit, avand posibilitatea sa cautam din timp o alta locuinta.

Problema a fost insa legata de faptul ca investisem aici mult mai mult decat inainte (financiar si, mult mai mult, emotional). Daca pana atunci nici nu ne gandeam sa cumparam ceva, situatia nou creata ne-a impulsionat sa incepem sa cautam ceva “pentru noi”, unde sa putem sta linistiti cand se apropie finalul unui an.

Prin dobanzile mai mici practicate si garantia de la stat, programul “Prima Casa” ne-a dat incredere ca putem sa facem acest pas, fara sa fim nevoiti sa renuntam la concedii pentru urmatorii 20-30 de ani.

Initial ne-am orientat catre apartamente noi (situatia ideala). Am inceput sa cautam anunturi pe internet, am fost la cateva targuri imobiliare, doar pentru a ne da seama ca preturile apartamentelor noi “in oras” sunt peste bugetul nostru, iar cele “la periferie” sunt prea departe pentru ceea ce avem nevoie. Momentan locuim in zona bvd Ferdinand, iar munca ne-o desfasuram in zonele Obor si Armeneasca.

Ne-am reorientat, temporar, catre apartamente mai vechi, insa dorinta este in continuare ca anul constructiei sa fie dupa 1993. Asa am ajuns pe site-ul www.imopedia.ro si am descoperit aceasta campanie, care ne ofera posibilitatea sa interactionam cu comunitatea imobiliara, sa schimbam pareri, sfaturi si, de ce nu, oferte.

Va invitam alaturi de noi la drum in cautarea unui loc caruia sa-i putem spune “acasa”.

– Au avut 38 de topicuri de discutie -> dupa cum zice Marius: “ocazii pentru a va scrie”
– Au fost “surprinsi” in 3 video-uri:

Punem si noi unul aici si speram sa nu se supere Imopedia 😀


[ad#Google Adsense]

[ad#Google Adsense]

– Au salvat 65 de poze din vizionari (8 locatii impartasite cititorilor) si inca 30 de la petrecerea Imopedia
– Au primit cel mai mare suport din partea vizitatorilor site-ului – atat in comentarii cat si in numarul de voturi. 12850 de voturi, cu 2563 de voturi mai multe decat urmatorii, Ana si Razvan. Sa speram ca acest lucru va cantari greu in balanta jurizarii.
– Au dat dovada de cea mai activa participare, aproape zi de zi impartasind prin ce trec. Acest lucru a dus la 190 de interpelari de catre vizitatori, in discutiile de pe site.
– Au fost prezenti la toate targurile imobiliare din perioada octombrie – decembrie 2009.
– Au dat dovada de numeroase abordari in procesul de cautare, astfel incat energia sa fie mereu la nivel inalt, fara a dispera si a se arunca pe vreun apartament “din oboseala”.
– Au cautat atat apartamente vechi, cat si in complexe rezidentiale. Au trecut prin cautarea de apartament nou, apartament vechi, licitatii, iar apartament nou si au ajuns la descoperirea terenului in Bucuresti.
– Au emanat permanent optimism, cu ajutorul caruia au gestionat fiecare situatie in parte.

Cam astea fiind spuse, nu pot decat sa inchei articolul aici. Nu ma pot abtine sa nu fac precizarea ca acest articol va participa in concursul de coach blogger, initiat in paralel de imopedia. Si nu ca as castiga cine stie ce mai mult decat satisfactia de a participa si de a mai aseza un strat de praf virtual pe pagina blogului meu.

About Cristi