Pulsul Clujului I

[ad#Google Adsense]

Am sa scriu articolul asta si am sa il salvez ca draft. Prea multe articole pe zi strica, mai ales dupa o lunga inactivitate. Asa ca am sa il public maine seara. Nu e de interes general, nu e in avanpremiera si nici in exclusivitate, asa ca nu aveti prea multe de pierdut. Bine, nici de castigat. Dar sa o lasam asa cum a picat.

Am inceput sa iau pulsul Clujului acum vreo 3-4 saptamani, cand aterizat in oras nu stiam nici macar unde e centrul orasului, dar barem centrul distractiei. M-am deghizat in student, m-am umflat de antibiotice sa fiu sigur ca ajung pe picioare acasa si dus am fost. Bineinteles, ca alaturi de mine am tarat si cativa dintre colegii mei de serviciu, dar na – weekend fiind- unicul care a acceptat invitatia a zis mersi si a considerat-o prilej de bautura. Imi facea si mie cu ochiul tequila aranjata in sir indian pe bar, dar for my sake, m-am imbuibat cu sprite si bere fara alcohol. Si am stat in hol destul de multa vreme, pen’ ca puloverul cu care ma baricadasem, tinea mortis sa imi supraincarce temperatura corpului.

Am fost in Janis. Janis e un fel de Club A al Clujului, cu precizarea ca berea nu e chiar douaj’ de mii. Aici in Cluj, preturile sunt putin date cu drojdie, in sensul ca oriunde te-ai duce, trebuie sa inramezi albastrele in portmoneu si sa desuchezi cat poti de bine barmanii. Altfel stai acasa si inghiti in sec. Sau macar ii numeri.

Janis asta e tizul lui Janis Joplin si patronul, cuprins probabil de nostalgie, a deschis o serie de vreo 3-4 pentru iubitorii muzicii bune. Roacari nu prea sunt in Cluj, sau poate nu i-am vazut eu, dar Janisul nu se plange de clientela. Bine, e adevarat ca nu e urias ca locatie; de fapt mai toate cluburile din Cluj sunt minione. (sshhhhtttt!!! e primul articol din serie, nu da din casa, bovina bipeda!). Revenind la Joplin… Well.. Janisul e un club in stil marti de Club A, cu acelasi tip de muzica, aceasi abordare a preturilor (raportata la Cluj), aceeasi localizare in spatiu (in centru), acelasi tip de lume – studenti in mare parte.

Ce sa spun decat ca mi-a placut si ca multa lume stramba din nas cand le spuneam asta. Ok, poate gusturile mele sunt putin afectate de nostalgia vremurilor de mult apuse, cand eram regele lipscanilor cu suta de mii in buzunar, cand simteam ca eu sunt cel care detine clubul doar pentru ca stiam pe de rost versurile tuturor pieselor din seara de oldies si cand cu 5-6 beri la bord ma simteam cel mai tare dansator din club si toata lumea era a mea. Poate d-aia.

De gagici nu zic nimic, pentru ca au parut a fi sub media clujului. Dar in niciun caz nu pentru ele te duci in Janis. Sau poate am prins eu doar o seara saraca.

Ah… si nu luati in calcul suedezele catarate pe bar. Stiti voi ce se spune despre miturile vikinge. Sunt nascociri ale mintii in proportie de suta la suta.

[ad#Neogen 468×60]

About Cristi