Poker Night

[ad#Google Adsense]

Suna a cliseu, dar ce iti poti dori mai mult de la o seara decat un Poker Night purtat pana tarziu, mirosind a tutun si umplut cu cateva sticle de bere? Stai la masa rotunda, ii privesti pe cei din jurul tau cu un aer misterios, tragi din tigara fumeganda si incrucisezi degetele sperand la o mana buna. Dealerul bate cartile, le amesteca mecanic si le arunca pe masa cu insertii reci de gresie intr-un ritm sacadat si parca plictisit de aceasta rutina. Atmosfera devine incarcata de stres odata ce pui mana pe cele doua carti capatate. Nu le privesti direct, le mangai imprimeul de pe spate cu buricele degetelor, analizezi mimica participantilor, iti faci de lucru cu tigara si dai usor fumul in rotocoale groase spre dealer, parca sperand sa-ti schimbe astfel norocul. Cartile cedeaza scurt in desfacere, le privesti cu jind colturile, inghiti in sec si speri ca cei doi juveti sa-ti aduca potul cel mare. Big blind majoreaza la dublu si iti spui incet in gand -parca sa nu te auda ceilalti- ca asta ai fi facut si tu. Intra toata lumea, iar dealerul arunca pe masa cele trei carti, tac, tac, tac. Nimic jos. Big blind deschide mana cu un check si il obliga pe urmatorul la raise, asteptand parca confirmarea ca nu are carte. Se cipeaza pana la se ajunge la mine. Intind mana spre chipuri, ma prefac ca plusez dar renunt pentru little blind. Sunt sigur ca perechea din mana lui o sa il oblige la raise. Exact cum ma asteptam. Face double raise la masa in speranta ca vor ramane mai putini in joc, dar iata ca nimeni nu se arunca si masa devine dodoloata de chipuri de 100. Dau sec si astept urmatoarea carte.

Turn-ul este un zecar de trefla. Avem asadar jos 4 carti inselatoare: un as de rosu, un zece de rosu, un noua de rosu si acum un zecar de trefla. Se poate orice. Big blind intinde mana dupa chipuri, alege 5 bucati negre si le arunca pe masa. It’s a hell of a raise! Si nici macar nu a picat riverul. Un fold, un fum adanc de tigara, apoi un sec, intra si un al treilea in pot. Nu ma grabesc. Sorb din paharul de bere, pipai cartile din mana mea si privesc in jur. Lumea pare concentrata, little blind e crispat, nu se astepta la un asemenea raise. E nasol sa nu detii controlul, sa te transformi din lead in follower chiar si cand ai cele mai multe chipuri de la masa. Intru si eu in joc desi cartea mea nu are sanse garantate de reusita. Riverul este cel care trage linia, cel care poate schimba totul. Little blind cere cu plus. Suntem cinci in joc momentan, dar nu toti sunt dispusi sa ramana. Cele doua sute aruncate in plus la turn, par c-au pus capac pentru cel de-al cincilea jucator. E evident ca nu are increderea ca cea de-a cincea carte ii va aduce o mana buna. Sau poate e doar acting. Hmmm, ramane de vazut. Se da cu sec si dealerul isi intra iarasi in mana. Fileaza o carte si arunca pe masa riverul. Yep, e bine pentru mine. Valet de rosu. Big blind cere, si teleghidat cel de langa el merge cu sec. Fata lui nu imi spune nimic, pare inerta si fara pic de expresie. De obicei, in cazuri d-astea gasesti fie o urma de satisfactie, fie una de ingrijorare. Cel de langa se arunca si intru in prim plan. Cer. Little blind imi da cu sec, dar big blind se pare ca nu e de acord cu lucrul asta. Imi convine, e greu sa ma bata cineva cu full de valeti in mana. Incredibil, all in! Inertul a bagat totul la pot. Risca totul pe o singura carte. Pana acum a stat in cutia lui si nu a schitat nici un gest. Ba din contra, am vazut nehotarare pe fata lui cateva minute mai devreme. Ii dau cu un aer superior si astept urmatoarea mutare. Little blind merge la sec, la fel si big blind. E timpul sa vad cartea celorlalti, sa castig marele pot, sa devin majoritar la masa.

Sa recapitulez: avem doi zecari – unul de rosu si unul de trefla, un as de rosu, un noua de rosu si un valet de rosu. Am in mana valetul de trefla si cel de romb. Intr-un cuvant full house de valeti cu zecari. Little house arata cartea satisfacut, are in mana un popa de neagra si o dama de carou. Chinta la as. Dragut, dar nu suficient. Big blind e si mai si, are un un zecar de carou si un noua de trefla. Full si el, dar mai mic. Sunt major pana acum, arat cartea, imi frec in sinele meu mainile de multumire si mai mai sa intind mana spre pot. Cel cu all in are un zambet ciudat pe fata insa. Ma uit in cartile lui si nu imi vine sa cred. Are dama si popa de rosu!!!

[ad#Neogen 468×60]

About Cristi