Nuvele, Cojocna si Festivalul verde

Nu are rost sa fac cate un post pentru fiecare chestie din titlu. Asa ca le-am aruncat pe toate intr-un singur articol cu alineat. O sa le iau in ordinea importantei; mi-e lene sa modific titlul.

Weekendul trecut a inceput Festivalul Planet Report – un festival de mediu si film ecologic. Festivalul cu pricina este organizat de Fundatia Europeana pentru Cultura Urbana si se prezinta ca un festival de mediu in care filmul este folosit ca mijloc de a transmite informatia, de a constientiza importanta mediului si a atitudinii si problemelor generale legate de ecologie. Frumos spus, dar luate cu copy paste din declaratia directorului fundatiei. Na, am vazut un singur film si recunosc ca m-am plictisit teribil, desi filmul cu pricina a castigat premiul publicului la Festivalul Sundance in 2008 ca cel mai popular documentar. Asta nu inseamna ca la festivalul respectiv nu as fi cascat de plictiseala. Filmul, numit Fuel, are in prim plan un individ care timp de 11 ani a cautat metode de a solutiona dependenta de petrol a Statelor Unite. In cazul in care sunt totusi persoane interesate puteti vedea filme pana pe 27 iunie. Intrarea e moca, filmele ruleaza in trei locuri: Cinema Victoria, cafeneaua Insomnia si în curtea Muzeului de Arta.

Ieri am aterizat la Cojocna. 10 lei intrarea, apa sarata, doua bazine, amenajata cu fonduri europene. Am fost putin dezamagit de imprejurari, locul parea neingrijit, apa era murdara, investitia cu pricina parea ca s-a pierdut prin buzunarele alesilor ca oricare alte investitii. Restaurantul statiunii era asemenea unei bodegi de tara, dar putin mai incapatoare. Ne-am ascuns acolo de ploaie, care nu ne-a iertat nici ieri. Am mancat vreo doi mici cu gust de plastic, chiar daca purtau brandul celebru al micilor de someseni, ceva ceafa de porc cu gust de alt animal si o portie de cartofi prajiti rataciti prin farfurie. Total: 18 ron. Nesatisfacator din nici un punct de vedere. Cineva radea ca nu contin suficient condiment din alea umami. In concluzie, luati un sandvis de acasa, e mult mai bun si in mod sigur o sa va saturati.

Nu, nu am uitat de nuvela. Nu s-a terminat, dupa cum imi spunea cineva, pur si simplu, am avut o ultima saptamana de cacao si nu am mai avut timp sa ma ocup. Nu, nu am omorat-o pe Irene. Nu inca. Hahahaa, glumesc desigur, nu as desconspira ce se intampla in paginile urmatoare. Cert e ca m-am oprit din publicat intr-un moment hot si ca am rezistat eroic intrebarilor de pe messenger 😀
Ritmul de o pagina pe zi m-a coplesit recunosc. Am sa continuu sa public putin cate putin si momentan aici. De ce zic momentan? Pentru ca va pregatesc un proiect nou, cu tenta interactiva. Va fi un domeniu .ro, un blog de nisa pentru toti impatimitii de literatura. Ma mai gandesc daca voi oferi si posibilitatea de guest post sau de rubrica permanenta dar va pot asigura ca acest proiect va prinde viata cat mai curand posibil. Revenind la Irene si calatoria ei interioara (god damn it, am zis-o!) va pot spune ca nuvela este o trilogie. Daca merita sa va pierdeti vremea citind-o, doar voi stiti. 🙂

Tags: , ,

About Cristi