Noaptea e un sfetnic bun

[ad#Google Adsense]
Noaptea e un sfetnic bun si spun asta fara o secure deasupra capului si fara sa mimez un serial telenovelistic in care eu actorul principal (aka seherezadu) imi depan povestirile unei sultance voluptoase cu o mana pe iatagan iar cealalta orbitand intre cap, trunchi si picioare. Ma vad pe mine stand pe un divan napastuit de perne, intr-un cadru orientalo-erotic, plin de cadane si narghilele, de mameluci si fructe zacand in vase aurite. Stiinta spune ca cele mai bune decizii se iau noaptea, atunci cand te descarci de toate, dupa ce iti lepezi frustrarile cotidiene si iti pregatesti sufletul sa mai primeasca intr-un one night stand iluzoriu inca un vis. Plecand de la considerentul ca visele sunt reflexii ale propriilor dorinte, ajungem la intrebarea daca nu cumva ne transpunem dorintele sub forma de film fara pelicula si in ce masura se propaga acestea intr-un continut veridic in visul despre care am inceput sa vorbesc.

Se facea ca eram intr-o barca pe un lac care parea fara margini. Vasleam, se auzeau greierii schingiundu-si ghitarile intr-un asfintit rosiatic, o broasca manevra maiastra oracaiturile intr-un ison perfect cu cei dintai. In fata mea, in barca de lemn, era o tipa blonda cu o palarie alba. Avea o rochie crem, vaporoasa. Buclele ii atarnau pe umerii goi. Ea privea in zare iar in brate tinea o coronita din paie de grau necules. Incercam sa ii privesc fata, dar nu reuseam sa disting decat un zambet, forma urechilor si o piele fina in care se reflecta soarele amutit dupa o zi varatica. Era intoarsa cu spatele la mine, prin rochie se distingeau formele ei feminine, subtiri, feline. Vasleam de parca ma grabea ceva, as fi vrut sa ajung la mal, odata, sa ii miros pielea, sa o tin de mana. Pentru o secunda m-am oprit si am vrut sa ii ating umerii, dar am continuat sa vaslesc in acelasi ritm pronuntat, incordat. Mi-a soptit numele si s-a intors intinzandu-mi coroana de spice. Am mangaiat-o pasager si am ridicat ochii sa o privesc.

M-am trezit putin transpirat si pipaind in jurul meu patul gol. Noaptea e un sfetnic bun, insa de data asta chiar nu mi-am dat seama care este mesajul transmis. Obisnuiam sa visez in serial pana cand am inceput sa am perioade lungi in care nu visam nimic, deloc.
[ad#Google Adsense]

Tags:

About Cristi