(happy) Valentine’s Day!

[ad#Google Adsense]

14 februarie 2010. Valentine’s Day. Cluj. Eu.

Niciodata nu am simtit atat de “deloc” o sarbatoare grotesca. Ar fi chiar amuzant, sa ma duc la ea si sa ii zic: “Hai noroc, valentino (aka lover), azi e ziua noastra, a indragostitilor. Am sa beau o bere in cinstea ta.” Ciudat sau nu, se practica si la noi. Si bere dupa bere, pahar dupa pahar, simtim ca iubim sau nu. Aprindem lumanarele si le dosim prin colturi, stingem lumina artificiala, dam cu spray de camera, ne tatuam persistent speranta in suflet cum ca si ea simte la fel. Asteptam 14 cu curatenie si cu hainele de duminica pe noi. Ziua asta ar trebui sa fie speciala, sa revolte sentimentul in tine si sa te faca sa te simti indragostit.

Iubirea este un sentiment nobil, nu se incurca in calendar, nu isi da intalnire si nu spera la mai mult doar pentru ca ea poarta o rochita mulata in locul clasicilor jeansi. In fond, si de ziua ta se imbraca la fel. De ce sa nu fie atunci ziua indragostitilor? Sau de ce sa nu ne decidem noi zilele si sa ne simtim tembeli si cu capul in nori atunci cand ne propunem noi? Daca martisorul si dragobetele sunt fabricate aici, de ce sa importam haloweenul si valentinesul din alte parti? Pentru ca putem.
Imi plac petrecerile tematice, dar nu m-as duce la un party de Valentine’s. Ar trebui sa ma imbrac intr-o inima mare si sa ma car altoit de sentiment, pana nu m-o mai duce ficatul. Dar sa vedem ce e cu sarbatoarea asta:

Sa mergem asadar la origini:
Valentin asta era un popa care traia in Roma in perioada dinaintea oficializarii crestinismului ca religie oficiala in Imperiul Roman. A fost cunoscut drept unul care oficializa casatorii in spiritul crestinismului, fara a-i fi teama ca va fi persecutat. Totusi, a fost prins si condamnat de Imparatul Claudiu la moarte. A fost sanctificat dupa ce, inainte de executie (chiar pe 14 februarie, cica), a vindecat miraculos pe fiica oarba a temnicerului. Si totusi, de ce Valentine’s Day? Se spune ca inainte de executie, popa Valentin a scris o scrisoare neveste-si, plina de inlantuiri romantice si care era adresata: “From your Valentine”. Si de aici potopul.

Sarbatoresti Valentine’s Day? Indiferent de cum raspunzi, da un click mai jos pe sondajul din articol. Promit sa nu falsific rezultatul. 🙂

[ad#Google Adsense]

Sarbatoresti Valentine's Day?

View Results

Loading ... Loading ...

[ad#Google Adsense]

About Cristi