Cafeaua de dimineata

Tie cum iti place cafeaua?

View Results

Loading ... Loading ...

3 lingurite de cafea, 2 cubulete de zahar brun. Asta e jointul meu de zi cu zi. Urmeaza un power on scurt la pc si un browsing pe siturile de zi cu zi. Mai nou, deschid si pagina asta, ma uit lung si ma fac ca nu inteleg nimic. De fapt, ce ar fi de inteles? Nu are nicio forma, nicio tenta. Apropos, cum se scrie nicio? Legat sau despartit. Inainte se scria nici o, acum imi face impresia ca dupa vechea noua directiva a academiei, romanii sunt bulversati incat fie raman fixati pe vechea regula, fie le combina, fie scriu legat. Gramatica se inventeaza oricand, e suficient sa se stranga doi trei profesorasi si gata, scriem legat cutare lucru in virtutea inertiei, sau pentru ca noi suntem academicienii iar voi scriitorii. Tardiv articolul meu, dar na! cate lucruri iti pot trece prin minte cand savurezi cafeaua de dimineata? Mie, cel putin, doar unul principal: cum sa ma trezesc mai repede. Celelalte ganduri sunt ca niste masini care traverseaza autostrada, apar si dispar repede, nu au consistenta si nici macar o insemnatate de doamne ajuta.

Am fost zilele trecute la Noaptea Institutelor Culturale (de fapt doar la un asemenea institut) si promit sa pun un articol si despre asta. Ce mi se pare bizar, este ca la noi, asemenea evenimente nu se mediatizeaza suficient, iar daca se mediatizeaza, nu exista prea multa populatie sa participe, astfel incat publicul se transforma intr-o gloata nehotarata, care bantuie din institut in institut in cautare de senzatii tare.

Ma rog, sa revin la subiectul anterior. Care subiect? 🙂 Ala cu cafeaua! Ah, pai credeam ca am incheiat articolul asta.
Din paragraf in paragraf, caut sa imi nuantez putin un articol, aflat in lista ca si draft inca de prin 12 iunie. E greu sa faci un articol despre cum bei cafea de dimineata, si e si mai greu ca altii sa citeasca un asemenea subiect fara sa dea back in pagina browserului.

Inainte eram fan al cafelei la ibric. Mi se parea cea mai buna metoda de a pastra aroma, de a inspira aburul nealterat al lichidului aproape existential. O cana de cafea, doua cubulete de zahar brun si trei tigarete si gata, eram ready to go. In timp, cafeaua la ibric s-a schimbat in cafea turceasca, adica apa fiarta pusa peste cafea. Singurul dezavantaj era zatul gros si senzatia ramasa in gura cand ajungeai la fundul cestii, ca dupa un carpati ajuns la filtru. Si daca tot vorbesc de filtru, well… acum beau cafeaua la filtru. Se face mai repede, isi pastreaza drogul dar te satisface mai putin. E ca atunci cand tu stai pe spate si ea face totul. Discutabil, daca nu iti place sa participi activ la actiune.

[ad#Google Adsense]

About Cristi