Gasca de la bloc

[ad#Google Adsense]

Pe scurt:

GÁSCA, gasti, s.f. (Peior.) Grup restrâns de oameni, uniti între ei prin preocupari, mai ales în vederea savârsirii unor actiuni reprobabile; ? Expr. A (se) sparge gasca = a (se) risipi, a (se) destrama o cârdasie, o clica. – Et. nec.
Sursa: DEX ’98

M-am mutat in bloc pe undeva prin octombrie anul trecut si nu aveam idee ca un bloc nou ar putea avea atata probleme. Probleme cu imbecilul de proprietar francez, care considera ca noi romanii suntem un popor de tigani inapoiati mintal, probleme cu infrastructura, probleme cu cheltuielile, probleme, probleme si iarasi probleme. Gasca de la bloc este putin atipica in sensul ca iese din tiparele gastilor de bloc normale formate pe spranceana din babe si mosi trecuti de pubertate prin viata cu agilitatea unei rate prin lac; da, exact genul ala de maratonisti in ale mahalagismelor, cu un ochi pe geam si cu altul pe butelie, cu o ureche pe peretele vecinului si cu alta facuta palnie in mijlocul scarii pentru a nu le scapa nimic. Stop! Gasca mea de la bloc, well… nu are nimic din toate astea. Media de varsta e pe undeva pe la treij’ de ani si asta ar trebui sa fie ceva imbucurator. Intotdeauna mi-am dorit sa locuiesc intr-un bloc gen caminul studentesc din Stoian Militaru si pastrand proportiile realitate/dorinta, chiar am ajuns sa impart spatiul locativ cu alti tineri. Majoritatea garsonierelor de aici sunt insa inchiriate, iar majoritatea chiriasilor se comporta ca si cum ar sta intr-un bloc comunist. Nu tu socializare (vezi vecina de la trei), nu tu plata utilitatilor la timp, nu tu “salutare coaie, ce faci? locuiesti si tu in blocul asta?” cand te intalnesti pe casa scarii, nu tu participare la sedintele blocului, nu tu participare in gasca asta nebuna deloc. Presedintele gastii nebune s-a autoproclamat presedinte pe principiul primul venit, primul servit. Si-a tras doua milioane salar si ca orice presedinte care se respecta a inceput sa dea cu condeiul in stanga si in dreapta, semnand contracte in numele unei asociatii inca neinfiintate. A cumparat gard viu de pe internet si ne-a dotat imprejurimile cu niste surcele infipte in pamantul batatorit din fata blocului. Cred ca e mai criminal in serie decat mine, eu am omorat pana acum doar 5 verzituri, el a reusit sa kilareasca 16 mici arbusti.
Cateodata, gasca de la bloc iese la cate o sueta in scara blocului. Se cheama sedinta de bloc. Nu se strang prea multi, suficienti cat sa incapa in holul de la intrare, dar insuficienti pentru a lua o decizie administrativa acceptata legal. De cateva zile nu mai merge liftul. De fapt, el ar merge saracul, dar a fost oprit din buton. Cum nu exista o persoana juridica (aka Asociatie de Proprietari) cu care sa se semneze un contract ferm, liftul nu a putut obtine autorizatiile de functionare. Cum necum, a functionat si fara pana acum cateva zile cand s-a intamplat o chestie foarte amuzanta. Domnul P. cel a carui firma a montat liftul, a aparut sa isi ceara tributul lunar. Facuse, pare-se, un contract cu fostul presedinte, in valoare de 100 de euro fara tva lunar pe intretinere lift. Cum nu si-a luat nici un ban pana acum, venise sa-si ridice banii pe cele 6 luni neplatite. Intre timp, a venit o factura de curent in valoare de 15 milioane pentru energia electrica consumata pe scara. Dupa scurte investigatii, s-a descoperit un resou pornit in casa liftului care a mers continuu toata aceasta perioada. Cum din cele 33 de apartamente, 6 au fost construite mai tarziu (?!), inca pe-atatea nu sunt vandute sau locuite si vreo tot atatea sunt la parter sau exteriorul blocului, gasca de la bloc plecase cu ideea ca acesti bani sa se imparta intre apartamentele eligibile. Asa ca as putea fi minunatul proprietar al unei facturi de 1 milion de lei vechi si detinator onorific al unei rezistente de resou.

Mai multe despre gasca de la bloc in articolele urmatoare.
Pana una alta doresc niste sarmale reci cu gasca de la bloc:

[ad#Google Adsense]

[ad#Google Adsense]

About Cristi