Delta Dunarii – Bratul Sf.Gheorghe

Cam eram dator cu postul asta tuturor. din pacate nu am avut timp de blog in ultima saptamana, unul dintre proiectele mele mi-a rapit 90% din timpul acordat online-ului. La rugamintea lui @infodelta am sa imi pun sub forma declarativa si parerea mea despre ce a insemnat tripul de doar 3 zile in Delta Dunarii.

Stiam ce inseamna Dunarea si as putea spune in mare, stiam si Delta ce inseamna. Pana acum, am luat contact cu ultima doar in atlase geografice si in revistutele cu imagini de acolo. Intotdeauna mi-am imaginat Delta ca un loc feeric, un Eden al florei si faunei, unde animalutele traiesc in armonie, si unde aglomeratia este mai ceva decat in marile metropole. Recunosc, sunt putin dezamagit. La fel, recunosc: ma asteptam sa ma trezesc intr-un Amazon romanesc, dar realitatea m-a trantit intr-o garla plina de stuf si tantari. Poate nu e asa toata Delta, avand in vedere ca nu am vizitat decat un satuc uitat de tehnologie si zona dimprejur. M-a enervat faptul ca este izolat de lume si ca m-am simtit tinut cu forta acolo de imposibilitatea de pleca oricand doresc eu. Bineinteles, la asta a contribuit si romanismul facut de compania care dirija singura nava rapida care facea legatura cu Terra, decizand sa anuleze cursa din cauza numarului prea mic de pasageri. Cel mai interesant loc mi s-a parut varsarea Dunarii in mare, intr-adevar ceva unic si intr-un fel spectaculos. Mi-au mai placut si oamenii, cu bun simt si foarte sociabili.
Data viitoare, daca va mai exista o data viitoare, voi veni cu cortul si voi incerca sa patrund mai inspre inima naturii. Poate asa setea mea de necunoscut va fi satisfacuta.

Multi turisti straini in Delta si chiar mi-e ciuda ca nu se investeste in turism. Avem atata frumusete in tara asta si nu suntem in stare sa o exploatam. Singurele nave disponibile maselor sunt dimineata dinspre delta spre uscat. Daca le-ai pierdut pe alea, un drum pana l a Tulcea te-ar putea costa si 20 de milioane cu o nava privata. Cazarea este ieftina in Sfantu Gheorghe, iar delicatesele din peste pregatite de localnici sunt dementiale. Nu mi-a placut niciodata ciorba de peste, dar recunosc: am mancat-o pe toata si chiar nu mi s-a parut deloc rea.

Postul meu vine tarziu, la aproape doua saptamani de la vizita. Mai bine mai tarziu decat niciodata. Am sa uploadez si filmuletele facute acolo, sunt indoielnice din punct de vedere al calitatii, dar si al mesajului transmis. Totodata, am sa va dau si un link cu pozele trantite pe facebook. Enjoy!


Vezi mai multe video din Divertisment


Vezi mai multe video din Divertisment


Vezi mai multe video din Divertisment


Vezi mai multe video din Calatorii

P.S. Ah si va spun una: Dracula, nenica, nu-i din Transilvania. Pe bune. E din delta. In fiecare noapte sunt mii de draculite care sug. Al dracului de bine.

About Cristi